Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Με επιστολή του στον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαρκόπουλο, ο Βουλευτής κ. Νίκος Σηφουνάκης αναφέρεται στο θέμα της μη λειτουργίας της Μαρίνας Μυτιλήνης και της ανάπλασης του περιβάλλοντα χώρου της και ζητάει ενημέρωση από τον Υπουργό για το θέμα.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το ακόλουθο:

                                       Προς τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης,
                                               κ. Κ. Μαρκόπουλο
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Στα χρόνια που το κόμμα στο οποίο ανήκω είχε την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας,  στο Νομό Λέσβου δρομολογήθηκαν έργα υποδομής σ’ όλους τους τομείς. Ειδικότερα στην πόλη της Μυτιλήνης σχεδιάσθηκαν και ολοκληρώθηκαν έργα πολιτιστικά και περιβαλλοντολογικά, όπως το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, η εκ βάθρων ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου, η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου, η αναστύλωση του Μεσαιωνικού Κάστρου κ.α., προκειμένου να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των πολιτών αλλά και να καταστεί η πόλη προορισμός ποιοτικού τουρισμού.
Η Μαρίνα Μυτιλήνης αποτελούσε ένα από αυτά και μάλιστα όπως θα πληροφορηθήκατε κατά την πρόσφατη επίσκεψη σας , είναι η μόνη Μαρίνα στην ελληνική επικράτεια που εντάχθηκε η ολοκλήρωση της στο 3ο Κ.Π.Σ.
Την περίοδο που είχα την πολιτική ευθύνη του Υπουργείου Τουρισμού (1995-1996) μερίμνησα για την χωροθέτηση της, την εκπόνηση των μελετών, την χρηματοδότηση,  την δημοπράτηση  και έναρξη του έργου. Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε εδώ και πέντε περίπου χρόνια και πέρυσι (Ιούνιος 2008) εγκαινιάστηκε από τον προκάτοχο σας.
Δυστυχώς τα εγκαίνια έγιναν, αλλά η Μαρίνα παραμένει ερμητικά κλειστή και μέρα με τη μέρα φθείρεται και καταστρέφεται μέρος του εξοπλισμού της. Η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου της υπήρξε ένα άλλο αναγκαίο έργο ενταγμένο στο ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου, με φορέα υλοποίησης το Λιμενικό Ταμείο Μυτιλήνης. Η ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου προέβλεπε μεταξύ των άλλων φυτεύσεις πρασίνου με μεγάλα δένδρα, πλακοστρώσεις, φωτισμό κ.α., προκειμένου ο χώρος από σκουπιδότοπος που ήταν να μετατραπεί σε όαση δροσιάς, ιδανικός χώρος αναψυχής των δημοτών.
Δυστυχώς, από τη μη υλοποίηση των έργων στον περιβάλλοντα χώρο, ασφυκτιά και υποβαθμίζεται το όλο μεγάλο έργο της μαρίνας, αφού έχει μετατραπεί σε χώρο εναποθέσεως εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων.
 Έχουμε εισέλθει σε ακόμα μια καλοκαιρινή τουριστική περίοδο και η Μαρίνα Μυτιλήνης δεν λειτουργεί, παρά και την πρόσφατη -προ τριών μηνών- δέσμευση σας, ότι θα τη  λειτουργήσει προσωρινά ο Ε.Ο.Τ.
 Κατόπιν αυτών και δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση και οι πολίτες εναγωνίως ρωτούν γιατί επί πέντε χρόνια ένα ολοκληρωμένο έργο αφήνεται στην τύχη του, θα παρακαλούσα να με ενημερώσετε για το σημαντικό αυτό ζήτημα και την προοπτική – χρονοδιάγραμμα λειτουργίας της Μαρίνας.

Αναμένοντας την απάντησή σας,
               Με Τιμή,

Νίκος Σηφουνάκης